رویایی که تیم سیاست خارجی بایدن در سر دارد
به گزارش گفتگوی افروز، خبرنگاران : رئیس جمهوری منتخب آمریکا در حالی تیم سیاست خارجی و امنیت ملی خود را معرفی کرد که وجه مشترک اظهارات آنها، احیای رهبری آمریکا در دنیا و گرد هم آوردن متحدان خود بود.
به گزارش گفتگوی افروز به نقل از ایرنا، جو بایدن عصر سه شنبه به همراه کامالا هریس معاون اول، تیم پیشنهادی خود را شامل آنتونی بلینکن وزیر خارجه ، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی، ایلهاندرو مایورکاس وزیر امنیت داخلی، اوریل هینس مدیر اطلاعات ملی، لیندا توماس گرینفیلد نماینده دائم در سازمان ملل متحد، جان کری نماینده رئیس جمهوری در تغییرات اقلیمی، معرفی کرد.
بخش مهم سخنان بایدن درباره بازگشت رهبری آمریکا در دنیا و مقابله با همه گیری کرونا، تروریسم، تغییرات آب و هوایی و بحران مالی بود.
علاوه بر وی، آنتونی بلینکن درباره سیاست خارجی آینده آمریکا بر تقویت روابط با دنیا تاکید نمود.
هینس هم در سخنان خود گفت: من می دانم که ما را برای خدمت به خودتان انتخاب نکردید بلکه به نیابت از مردم آمریکا برای یاری به امنیت، رفاه و ارزش ها این کار را انجام داده اید.
وی بر میهن پرستی جامعه اطلاعاتی تاکید نمود و گفت: این انتخاب به معنای ارزش گذاشتن به جامعه اطلاعاتی است. این دولت تنها به دنبال مقابله با تهدیدهایی همچون گسترش تسلیحات اتمی، میکروبی و شیمیایی، حملات سایبری و تروریسم نیست بلکه مقابله با تهدیدهایی همچون تغییرات آب و هوایی، همه گیری، فساد است که نسل آینده را تهدید می نماید.
مدیر اطلاعات ملی دولت بایدن اضافه نمود: ما با هم می توانیم بر این مسائل فایق آئیم.
گرینفیلد هم از بازگشت آمریکا به عرصه دنیای، بازگشت چندجانبه گرایی و دیپلماسی سخن گفت و اضافه نمود: چالش هایی که با آن روبرو هستیم، همه گیری دنیای کرونا، مالی و تغییرات آب و هوایی، مهاجرت انبوه، فقر عظیم و عدالت اجتماعی لجام گسیخته شده اند و با هم ارتباط دارند اما اگر آمریکا رهبری آن را به دست گیرد، حل شدنی هستند.
جیک سالیوان در سخنان خود اینگونه وعده داد که برای ایمن نگهداشتن کشور و مردممان، پیشبرد منافع ملی و دفاع از ارزش هایمان به طور خستگی ناپذیر کار کند.
وی اضافه نمود: ما در برابر تهدیدهای سرسختی که با آن روبرو هستیم همچون تسلیحات اتمی تا تروریسم، هوشیار خواهیم بود.
از نظر مشاور امنیت ملی بایدن، بحران های همه گیری، مالی، تغییرات آب و هوایی، اختلالات فناوری، تهدید دموکراسی، تبعیض نژادی و نابرابری در همه شکل های آن، موضوعات امنیت ملی آمریکا هستند.
سالیوان گفت: سیاست خارجی برای خانواده های آمریکایی در سراسر کشور ایمنی، آسایش و شرایط بهتر را به ارمغان می آورد.
جان کری وزیر خارجه دولت اوباما که نقش مهمی در توافق آب و هوایی پاریس داشت هم در اظهاراتی کوتاه گفت: من تمام توانم را برای تحقق انتظارات و در این لحظه برای کشور و دنیا به کار می گیرم.
وی تاکید نمود: هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند مشکل تغییرات آب و هوایی را حل نماید. حتی آمریکا با داشتن صنایع قوی، تنها 13 درصد جوابگوی شرایط دنیای است. برای سرانجام دادن به این بحران، همه دنیا باید گرد هم آیند.
نماینده منتخب رئیس جمهوری منتخب آمریکا خطاب به بایدن گفت: حرف شما برای بازگشت به توافق پاریس در روز نخست، درست است و درست گفتید که تنها توافق پاریس، کافی نیست. همانگونه که در نشست گلاسکو مطرح شد یا باید همه دنیا گرد هم آیند یا همه با هم شکست می خوریم که شکست، یک گزینه نیست.
کری بر تغییر انرژی از سنتی به مدرن تاکید نمود و گفت: از همه ابزار برای رسیدن به آن باید استفاده کرد. این راستا میلیون ها شغل جدید ایجاد خواهد نمود، این به معنای آلودگی کمتر در هوا و اقیانوس، زندگی سالم تر شهروندان سراسر دنیا و به معنای تقویت امنیت هر کشوری در دنیا است.
وی در این راستا بر اعتماد به دانشمندان برای حفظ زمین به عنوان آفریده خدا تاکید نمود.
کامالا هریس معاون اول رئیس جمهوری منتخب آمریکا هم در سخنان سرانجامی این مراسم، تحت کنترل درآوردن همه گیری کرونا، بازگشایی مسئولانه اقتصاد و اطمینان یافتن از اشتغال به کار آمریکایی ها را اولویت دولت خود و بایدن نامید و گفت: احیا و تقویت رهبری آمریکا در دنیا یک ضرورت انکارناپذیر است.
وی اضافه نمود: ما آماده انجام آن و تجدید روابط با متحدان خود هستیم. ما سیاست خارجی و امنیت ملی را بازسازی می کنیم که ما را ایمن نگه می دارد و منافع ملی را محقق می سازد.
معاون اول رئیس جمهوری منتخب اظهار کرد: تنها خواسته رئیس جمهوری، انجام بهترین کار برای مردم آمریکا است. وقتی بایدن با من برای معاون اولی صحبت کرد متعهد شد که بهترین ها را برای کابینه برگزیند تا بازتابی از همه مردم آمریکا باشد و این کار را نموده است.
وی بر تعهد دولت بایدن به دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون تاکید نمود.
منبع: اقتصادنیوز