ماجرای لبخند زرد چیست؟!
به گزارش گفتگوی افروز، این گزارش به بهانه ویدئوی پربازدید و چند ثانیه ای که لبخند مصنوعی هواداری را در مسابقات هاکی روی یخ شکار نموده منتشر شده است.
به گزارش گروه وبگردی گفتگوی افروز، شاید شما هم این ویدئوی کوتاه را در شبکه های اجتماعی دیده باشید؛ ویدئویی که طی آن پسر جوان، تنها زمانی که قرار است از او عکسی گرفته گردد، لبخند می زند و بعد از آن گویی ماموریت اش به انتها رسیده باشد، لبخند در کمتر از یک ثانیه از چهره اش محو می گردد.
این عکس که در انتهای مسابقه ای در لیگ هاکی روی یخ کانادا گرفته شده، خواهر و برادری را نشان می دهد که با وجود باخت سنگین تیم محبوب شان (6 بر 1) سعی دارند در زمان گرفتن عکس لبخند بزنند، اما جدای از خود ویدئو، زیرنویس آن که اشاره به لبخند زرد پسر جوان دارد، توجه های زیادی را در فضای مجازی به خود جلب نموده است، اما داستان این زرد بودن لبخند چیست؟
لبخندی مصنوعی و به نوعی بی محتوا!
ترکیب لبخند زرد یا به زبان عربی ابتسامه صفرا در نگاه اول ترکیب بامسمایی برای این سبک لبخند زدن به نظر می رسد، یک لبخند مصنوعی و به نوعی بی محتوا. این ترکیب بیش از زبان فارسی یا حتی زبان انگلیسی، ظاهرا در زبان عربی کاربرد دارد. هر چند به واسطه تاریخچه زبانی ما در استفاده از صفت زرد در ترکیب نشریات زرد که اشاره به بی کیفیت بودن دارد، غالب ما متوجه مفهوم ترکیب لبخند زرد بدون هیچ شرح اضافه ای می شویم، اما واقعا چرا زرد؟ چرا رنگ زرد برای توصیف لبخندی مصنوعی انتخاب شده است؟
لبخند زرد از کجا آمده؟
هرچند نمی توان با قاطعیت گفت، اما به نظر می رسد لبخند زرد، اشاره به همان صورتک زرد لبخند به لبی دارد که طی دهه گذشته، همه ما آن را روزانه چندین و چند بار روی صفحات گوشی خود، رایانه و ... می بینیم ()، همان صورتکی که همواره و در هر شرایطی لبخند به لب دارد! انگار که وقتی فرهنگ به ما دیکته می نماید به وقت عکس گرفتن و به ویژه سلفی گرفتن باید لبخند بزنیم، ما از همان صورتک الگوبرداری می کنیم. اما آیا این الگوبرداری و وادار کردن خود به لبخند زدن جلوی دوربین، انتخابی مضر برای سلامت روان ماست؟
کیفیت لبخند مهم است؟
تصمیم گیری در مورد مضر یا بدون عارضه بودن این انتخاب بیش از هر چیز به کیفیت لبخند ما بستگی دارد. مطالعه ای در دانشگاه کالیفرنیا در سال 2016 میلادی نشان می دهد که لبخند زدن در زمان گرفتن سلفی و سپس تماشای عکس خود نه تنها عارضه ای برای ما ندارد که می تواند استرس را در ما کاهش و احساس شادی را به اندازه مختصری افزایش دهد.
البته در این مطالعه، پژوهشگران در پی تاثیر لبخند هایی واقعی در تصاویر بودند و کاری با لبخند های بی کیفیت و زرد (!) نداشتند که در این مطلب به آن اشاره شده است، اما شاید در آینده ای نزدیک مطالعه ای روی همین لبخند های مصنوعی در عکس ها انجام و بعد معین گردد تماشای تصاویر خودمان در حالی که لبخندی مصنوعی و زرد بر لب داریم، می تواند ما را یاد زمان هایی بیندارد که لبخند زدن برای مان سخت است و در نتیجه استرس مان افزایش پیدا می نماید.
البته هنوز نتایج چنین مطالعه ای منتشر نشده است، اما اگر چنین چیزی روزی تایید گردد یا نگردد، امیدواریم شما همواره این قدر بهانه برای زدن لبخند های واقعی داشته باشید که کار به آوردن لبخند زرد روی لب ها نرسد.
منبع: روزنامه خراسان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان