افزایش فشار خون با انزوای اجتماعی

به گزارش گفتگوی افروز، درست است که ماندن در خانه حفظ زندگی اجتماعی ما را سخت نموده است -، اما هنوز هم حفظ روابط اجتماعی غیر ممکن نیست. در حالی که به سمت زمستان قرنطینه می رویم، در آغوش دریافت مجامع مجازی با عزیزان مان می تواند تأثیر مثبتی در سلامتی شما داشته باشد.

افزایش فشار خون با انزوای اجتماعی

محققان دریافته اند که ارتباط معناداری میان انزوای اجتماعی و افزایش خطر فشار خون، به ویژه در میان زنان، وجود دارد.

ماندن در خانه و اجتناب از تماس نزدیک با دیگران، روش های مهمی برای جلوگیری از گسترش کووید 19 است. در حالی که پیروی از دستورالعمل ها بخش مهمی از حفاظت از سلامت عمومی است، اما انزوای اجتماعی می تواند تأثیر منفی بر سلامت افراد، به ویژه زنان داشته باشد.

یک مطالعه جدید اجرا شده در کانادا نشان داده است احتمال ابتلا به فشار خون بالا در زنانی که تنها هستند و از نظر اجتماعی در انزوا قرار دارند، بیشتر است. نکته جالب توجه این است که طبق این تحقیقات، شرایط تأهل و مشارکت اجتماعی تأثیر زیادی بر میزان فشار خون بالا در مردان ندارد بلکه مهمترین متغیر برای آن ها شرایط زندگی است:

مردانی که با افراد دیگر زندگی می نمایند بسیار بیشتر از مردانی که تنها زندگی می نمایند، فشار خون بالا داشته اند.

روابط اجتماعی مجازی تان را حفظ کنید

انسان موجودی اجتماعی است. حتی اگر میزان رابطه بین انزوا و فشار خون بالا در مردان و زنان کمی از همدیگر متفاوت باشد، تحقیقات نشان می دهد که تنهایی می تواند برای سلامت جسمی و روانی همه افراد مضر باشد.

درست است که ماندن در خانه حفظ زندگی اجتماعی ما را سخت نموده است -، اما هنوز هم حفظ روابط اجتماعی غیر ممکن نیست. در حالی که به سمت زمستان قرنطینه می رویم، در آغوش دریافت مجامع مجازی با عزیزان مان می تواند تأثیر مثبتی در سلامتی شما داشته باشد.

انزوای اجتماعی و سلامت قلب

در تحقیقی که در مجله فشار خون منتشر شده است، محققان بریتیش کلمبیا داده های مطالعه خود در خصوص پیری را روی حدود 3 هزار بزرگسال بین 45 تا 85 ساله آنالیز نموده اند.

این مطالعه از شرکت نمایندگان در خصوص شرایط تأهل، ترتیب زندگی، میزان حضور در شبکه اجتماعی و مشارکت در فعالیت های اجتماعی پرسش نموده است. همچنین اطلاعاتی در خصوص شرکت نمایندگان مبتلا به فشار خون بالا جمع آوری نموده اند.

داده ها نشان می دهد که زنان مجرد بیشتر از زنان متاهل در معرض خطر فشار خون بالا هستند. به طور خاص، این خطر در زنان مجرد 28 درصد، در زنان مطلقه 21 درصد و در زنان بیوه 33 درصد در مقایسه با مردان بیشتر بوده است.

در بخش دیگری از این مطالعه، محققان ارتباط مستقیمی میان میزان فشار خون و استفاده از شبکه های اجتماعی در زنان یافتند که شامل تماس با همکاران، دوستان نزدیک، اقوام، فرزندان، خواهر ها و برادر ها و همسایگان است. زنان که کمترین میزان ارتباط با شبکه های اجتماعی را دارند (85 نفر یا کمتر) در مقایسه با شرکت نمایندگانی که بیشترین گروه های اجتماعی را داشتند (220 نفر یا بیشتر)، 15 درصد بیشتر دچار فشار خون بالا بودند.

زنانی که در سال گذشته در فعالیت های اجتماعی کمتر شرکت نموده بودند، تا 30 درصد بیشتر در معرض فشار خون بوده اند؛ بنابراین حالا ما می دانیم که وقتی در کنار دیگران هستیم، شاد تریم، از سلامتی بیشتری برخوردار هستیم و اکنون مدارک محکمی داریم که نشان می دهد قلب ما بهتر کار می نماید.

هر چند اوضاع در مردان کمی متفاوت است. طبق این مطالعه، مردانی که با افراد دیگر زندگی می کردند 15 درصد بیشتر از کسانی که به تنهایی زندگی می کردند دچار فشار خون بالا بودند (زندگی مشترک هیچ تاثیری چشمگیر بر روی زنان نداشت).

مانند زنان، مردان مجرد، مطلقه یا بیوه نیز خطر فشار خون بالا را داشتند، اما این ارتباط بسیار ضعیف تر بود. تأثیر مشارکت اجتماعی برای مردان نیز بسیار کمتر بود؛ و در نهایت اینکه، میزان استفاده از شبکه اجتماعی یک مرد، تأثیر مهمی در خطر ابتلای او به فشار خون بالا ندارد.

درک تفاوت های جنسیتی

بر اساس نتایج تحقیقات اجرا شده، انزوای اجتماعی در زنان تاثیرات شدیدتری بر فشار خون آن ها دارد. لئونارد پیانکو متخصص قلب و عروق در مرکز قلب و عروق آونتورا در فلوریدا می گوید: برای آنالیز دقیق اینکه چرا تأثیرات انزوای اجتماعی و فشار خون بالا در زنان و مردان متفاوت است، تحقیقات بیشتری ضروری است.

او شرح می دهد: فرضیه من این است که زنان نسبت به مردان پاسخ متفاوتی دارند، زیرا اپینفرین بیشتری در بدن آن ها فراوری می گردد و این امر هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی را در بدن آن ها افزایش می دهد که منجر به فشار خون بالا می گردد.

انزوای اجتماعی نه تنها بر سلامت قلب و عروق تأثیر می گذارد بلکه بر سلامت روانشناختی و عاطفی ما نیز تأثیر دارد. در یک آنالیز اجرا شده در سال 2017 در خصوص پیامد های بهداشت عمومی در انزوای اجتماعی، محققان دریافتند که تنهایی باعث ضعف در بهداشت روان می گردد. همچنین تعیین شده است که تنهایی خطر ابتلا به خودکشی، افسردگی و اضطراب را در فرد افزایش می دهد.

افزایش نرخ بیماری کووید 19 به این معنی است که ما باید حداقل برای چند ماه دیگر در خانه بمانیم و ارتباط خود را با دیگران محدود کنیم. به همین دلیل خلاقیت و یافتن راه های دیگر برقراری ارتباط با دوستان، خانواده و همکاران برای حفظ سلامتی و دفع احساس تنهایی بیش از هر زمان دیگری مهم است.

منبع: very well mind

منبع: فرادید

به "افزایش فشار خون با انزوای اجتماعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش فشار خون با انزوای اجتماعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید