خبرنگاران مدیر امورطیور جهادکشاورزی همدان: تخم مرغ غنی سازی می گردد
به گزارش گفتگوی افروز، همدان- خبرنگاران- مدیر امورطیور سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: غنی سازی پنج نوع تخم مرغ در دستور کار است و به زودی تخم مرغ هایی که با آهن و سلنیوم غنی شده به بازار عرضه می گردد.

علیرضا قراگزلو روز یکشنبه در نشست آنلاین با گفتگوی افروز با اشاره به 17 مهرماه روز جهانی تخم مرغ گفت: اکنون 45 واحد پروانه دار فراوری مرغ تخم گذار در استان وجود دارد که از این تعداد 23 واحد فعال هستند که با ظرفیت کامل کار نمی نمایند.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان اعلام کرد: نوسانات قیمت مهمترین عامل در استقبال نکردن فراورینمایندگان است و امروز واحدهای فعال با 900 هزار قطعه مرغ تخم گذار در استان فعالیت دارند که تامین نهاده ها مهمترین برنامه برای حمایت از فراوری است.
وی گفت: سیاست های خوبی در سالهای گذشته در راستای فراوری تخم مرغ کشور اجرا شد که ما را به صندلی دهم در جهان رسانده است.
قراگزلو تاکید نمود: هیچ کمبودی در راستای فراوری تخم مرغ در کشور و استان همدان وجود ندارد و مهمترین موضوع بحث بازار و مشکل نهاده ها است که مرغداران برای فراوری ترغیب نمی شوند که جوجه ریزی و اقدام به فراوری نمایند.
وی اضافه کرد: در ماه های اخیر سازمان صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و جهاد کشاورزی اقدامات مناسبی در راستای تامین نهاده ها انجام داده اند و به طور قطع ما باید باور کنیم که در جنگ مالی هستیم و باید در کنار یکدیگر بر مسائل غلبه کنیم.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: همدان رتبه 13 فراوری این ماده غذایی را در کشور به خود اختصاص داده است.
قراگزلو وی با یادآوری اینکه شعار سال جاری روز جهانی تخم مرغ، سلامت برای همه، تخم مرغ برای همه است گفت: مرغ یکی از معدود غذاهایی است که می تواند نیازهای بدن را به طور کامل تامین کند چرا که تخم مرغ شامل ترکیبات کاملی از پروتئین است و حاوی موادی مانند کولین، سلنیوم وآهن است که نقش عمده ای در جلوگیری از کوری و آلزایمر دارد و موجب تقویت سیستم عصبی می گردد.
وی اضافه کرد: تخم مرغ انرژی پایینی دارد و علاوه بر داشتن حس سیری در معده، مانع از دریافت کالری اضافی و ایجاد چاقی در فرد می گردد.
قراگزلو گفت: تخم مرغ به دلیل دارا بودن کلسترول در دهه های گذشته صندلی مناسبی در سبد غذایی مردم نداشت چون تصور می شد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماری های قلبی-عروقی و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: به دلیل اهمیت ارزش غذایی تخم مرغ در سبد غذایی خانوارهای ایرانی و پتانسیل قابل توجه فراوری آن در کشور، برگزاری روز جهانی تخم مرغ فرصت مناسبی است که ضمن توجه به توسعه و فراوری محصول سالم و تامین امنیت غذایی کشور، برای رونق صنایع تبدیلی، عرضه و ترویج مصرف آن اقدام شایسته صورت گیرد.
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: تا سال 1430 جمعیت ما به 112 میلیون نفر خواهد رسید و کشور ما جامعه پیری خواهد شد بنابراین هدف گذاری برای ارتقای سلامت جامعه بر پایه اصول تغذیه صحیح که مانع بسیاری از بیماری های دوران کهنسالی از جمله آلزایمر و پارکینسون می گردد از هم اکنون باید ایجاد گردد.
وی مصرف پنج عدد تخم مرغ در طول هفته را با توجه به وجود همه ویتامین ها و مواد معدنی به جز ویتامین ث را از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری های دوران پیری مطرح نمود و گفت: این امر باید در جامعه نهادینه گردد.
منبع: ایرنا