با بالا رفتن سن، بدن احتیاج به آب بیشتری دارد
به گزارش گفتگوی افروز، محققان از بزرگسالان مسن می خواهند که حتی زمانی که تشنه نیستند آب بنوشند و نوشیدنی هایی مانند نوشابه و قهوه را محدود نمایند؛ زیرا باعث کم آبی بدن می گردد.
1. با بالا رفتن سن، باید آب بیشتری بنوشید
این توصیه یک مطالعه نو است که در مجله فیزیولوژی منتشر شده است. محققان دانشگاه اتاوا اشاره می نمایند که هیدراتاسیون (وجود آب در بدن) به تنظیم دمای بدن و مبارزه با عوامل بیگانه در بدن یاری می نماید. کم آبی بدن موجب افزایش دمای بدن در بزرگسالان مسن می گردد . در افراد جوان تر موجب مفید واقع نشدن حرکات ورزشی می گردد. اما این بدان معناست که وقتی افراد مسن تر ورزش می نمایند، بدن آن ها اندازه تعرق را تنظیم نمی نماید تا از کم آبی بیش از حد جلوگیری کند. این نتیجه، فشار بیشتر بر روی قلب را به همراه دارد. این اثر بر مردان مسن تر بیشتر از زنان است. دکتر اسکات ای قیصر، متخصص سالمندان در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، به هلث لاین گفت: این یک مطالعه جالب است، چرا که بینش های نوی را در خصوص تغییرات اساسی مربوط به سن فیزیولوژی ما ارائه می دهد. در حالی که تغییرات در تنظیم گرمای بدن، عرق کردن، هیدراتاسیون و تشنگی که در ارتباط مستقیم با سن است، عمیقاً بر تغییرات خاص مکانیسم های بدنی اثر دارد. ما هنوز در حال یادگیری چنین چیزهای اساسی در خصوص نحوه تغییر بدن مان با سن هستیم. محققان گفتند که کاهش حساسیت در افراد مسن تر به بالا رفتن اسمولیته خون (غلظت نمک) می تواند اثر بی پرده کم آبی بدن را بر کاهش شنوایی و تنظیم دمای بدن در بزرگسالان مسن تر در طول ورزش و در گرما شرح دهد.
2. چرا دمای بدن اهمیت دارد
محققان دریافتند که در مقابل بزرگسالان جوان، تنظیم دمای بدن در افراد مسن تر تحت تأثیر افزایش نمک در خون قرار ندارد. عدم تنظیم دمای بدن به افزایش خطر گرمازدگی، فرسودگی بر سلول ها بر اثر گرما، سکته مغزی و مسائل نامطلوب قلبی منجر می گردد. دکتر نودار جاناس، مدیر پزشکی مرکز توانبخشی و پرستاری آپر ایست ساید، در نیویورک به هلث لاین گفت: وقتی صحبت از سالمندان می گردد، چند چیز وجود دارد که باید به یاد داشته باشیم. مرکز تشنگی ما (که در هیپوتالاموس واقع شده است) به اسم عضو فعال در سن بالا نیست؛ بنابراین مغز همواره سیگنال احتیاج بدن به نوشیدن آب را نمی دهد. ما باید کوشش بیشتری بکنیم تا افراد مسن مقادیر مناسبی مایعات مصرف نمایند، چه تشنه باشند و چه نباشند. اگر فرد مسن کم آب گردد، یکی از اولین اندام هایی که آسیب می بینند کلیه ها هستند که این موضوع می تواند باعث نارسایی حاد کلیه گردد. کم آبی، عدم تعادل الکترولیتی ایجاد می نماید که می تواند کشنده هم باشد.
در این باره بخوانید:
ماسک ها در روزهای بارانی از کرونا پیشگیری می نمایند؟
کرونا تبدیل به بیماری فصلی خواهد شد؟
منبع: هلث لاین
منبع: ایرنا زندگی