در سفر چه غذا هایی بخوریم تا مسموم نشویم؟

به گزارش گفتگوی افروز، بنابراین غذا های خشک مثل انواع کوکو ها شامل کوکوی سبزی، سیب زمینی، کتلت، شامی، انواع دلمه ها، انواع پلو ها شامل عدس پلو، لوبیا پلو همراه با گوجه فرنگی، کاهو و خیار تازه و لیمو ترش که خوب شسته شده اند غذا های مناسبی برای سفرند.

در سفر چه غذا هایی بخوریم تا مسموم نشویم؟

اگر در تعطیلات سال نو قصد سفر دارید، با رعایت چند نکته ساده تغذیه ای سلامت خود را تامین و سفری دلپذیر را تجربه کنید.

مطمئن ترین راه برای حفظ سلامتی تان در سفر، این است که غذای ساده ای در منزل تهیه کنید ودر یک ظرف خنک با خود حمل کنید. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد؛ چراکه غذا های آبکی مثل انواع خورش ها، سریع تر فاسد می شوند و میکروب ها وباکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد و تکتیر دارند؛ بنابراین غذا های خشک مثل انواع کوکو ها شامل کوکوی سبزی، سیب زمینی، کتلت، شامی، انواع دلمه ها، انواع پلو ها شامل عدس پلو، لوبیا پلو همراه با گوجه فرنگی، کاهو و خیار تازه و لیمو ترش که خوب شسته شده اند غذا های مناسبی برای سفرند.

غذایی را که برای سفر آماده می کنید، در طول راه کاملا خنک نگه دارید. غذا هایی مثل سالاد الویه، کالباس وسوسیس که سریع تر فاسد می شوند، برای سفر مناسب نیستند.

اگر مایلید صبحانه را در طول راه میل کنید، می توانید از منزل پنیر، گوجه فرنگی، خیار یا تخم مرغ آب پز سفت یا کمی مربا یا عسل به همراه یک فلاسک آب جوش برای چای با خودتان بردارید. باید توجه کرد که پنیر، سرشیر و خامه محلی معمولا از شیر پاستوریزه نشده، تهیه می شوند و مصرف آن ها خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد یا ممکن است به دلیل کهنگی، خطر مسمومیت، اسهال و استفراغ را در پی داشته باشند. ازشیر محلی هم به این دلیل که پاستوریزه نشده است، استفاده نکنید. مگر اینکه آن را به مدت 10 دقیقه درحال هم زدن بجوشانید.

اگر مایل هستید که در رستوران های بین راه غذا بخورید به چند نکته توجه کنید:

- به جای سالاد که احتمال آلودگی آن زیاد است، ماست بخورید. انواع آلودگی های انگلی و میکروبی با مصرف سبزی ها و سالاد آلوده به بدن منتقل می شوند. یک راه ساده و مطمئن این است که از منزل با خود گوجه فرنگی، خیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش می دهید، از گوجه فرنگی و خیار خرد شده که همراه خود دارید بهره ببرید.

- مصرف سس مایونز وسایر سس های چرب از نظر تغذیه ای به طور کلی توصیه نمی شوند. مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز یا سس های خامه ای جدا خودداری کنید. می توانید با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.

- غذا هایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیادی نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستوران ها به غذا های کهنه و مانده اندازه زیادی سس و چاشنی اضافه نمایند که تغییر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا تعیین نگردد.

- اگر کباب برگ یا جوجه کباب سفارش می دهید، تاکید کنید که کاملا پخته گردد تا درصورت وجود آلودگی اولیه، در اثر حرارت کافی از بین برود. کباب کوبیده و همبرگر یا هرغذای دیگری که در رستوران با گوشت چرخ نموده تهیه می گردد، معمولا حاوی اندازه زیادی چربی هستند و به همین خاطر، احتمال فسادپذیری آن ها زیاد است. ضمن اینکه این نوع غذا ها معمولا آنقدر حرارت نمی بینند که به اصطلاح مغز پخت شوند؛ بنابراین احتمال آلودگی میکروبی و انگلی با خوردن این غذا ها که خوب پخته نشده اند، زیاد است.

- در رستوران حتما همراه با غذایی که میل می کنید، از ماست (کم چرب و پاستوریزه)، لیمو ترش یا آبلیمو بهره ببرید. با مصرف این ها دستگاه گوارش اسیدی می گردد و در نتیجه، از رشد و تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می گردد.

- به جای نوشابه های گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابه های گازدار حاوی اندازه زیادی قند هستند. یک قوطی 300 میلی لیتری نوشابه درحدود 28 گرم (تقریبا دوقاشق غذاخوری پر) شکر دارد و اندازه زیادی کالری وارد بدن می نماید که نتیجه اش اضافه وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابه های بدون قند یا رژیمی استفاده می کنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابه های بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوان ها لازم است، جلوگیری می نماید و نتیجه اش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.

- مصرف انواع دسر های خامه ای درطول سفر توصیه نمی گردد. زیرا ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده، تهیه شده باشد یا اینکه به دلیل کهنگی، فاسد شده باشند. اگر مایل به مصرف بستنی هستید، حتما از نوع پاستوریزه شده و کم چرب آن بهره ببرید.

- از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو و... بعلاوه لواشک، تمبرهندی، آلوچه و... درصورتی که بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید. انواع آلودگی های انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل گردد.

- درطول راه به عنوان تنقلات، اندازهی آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا تخمه های کم نمک به همراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالم تر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابه های گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپس هایی که به صورت فله عرضه می شوند، خودداری کنید. این نوع چیپس ها معمولا حاوی اندازه زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آن ها کیفیت مطلوبی نداشته باشد. به این دلیل مصرف آن ها حتی می تواند سرطان زا باشد.

-در مورد مضرات پفک نیز بسیار شنیده اید. به خصوص در تغذیه بچه ها، پفک جایگاهی ندارد. نمک بالای پفک، ذائقه کودک را به غذا های شور عاددت می دهد و معمولا تمایل به خوردن غذا های شور زمینه را برای ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالی فراهم می نماید. معمولا با خوردن پفک، فرزند شما دچار سیری کاذب می گردد و از خوردن غذای اصلی خودداری می نماید که نتیجه اش اختلال در رشد و بروز کمبود انواع ریزمغذی ها مثل کمبود آهن، کمبود روی، کمبود ویتامین آ و سایر ویتامین هاست. مواد افزودنی و نگهدارنده هایی که به انواع تنقلات صنعتی اضافه می گردد، زمینه آلرژی را در افراد مستعد تشدید می نماید.

در عین حال بسیاری از افراد مایلند در طول مسیر، بساط پختن کباب و جوجه کباب برپا نمایند که غذای سالم، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند. در این مورد نیز به نکات زیر توجه داشته باشید:

- گوشت ومرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملا سرد نگهداری گردد.

- از گوشت هایی که در هوای آزاد آویزان شده و به فروش می رسند، استفاده نکنید. انواع میکروب ها و تخم انگل ها با مصرف این گوشت ها که ممکن است خوب هم پخته نشوند، به بدن منتقل می گردد.

- درموقع تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمت های آن و به خصوص داخل آن کاملا حرارت دیده و به خوبی پخته گردد تا در صورت وجود آلودگی احتمالی، با پختن از بین برود. کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوه ای رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال، استفراغ، دل درد و دل پیچه خواهد بود.

بعلاوه برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحا آب معدنی) همراه داشته باشید. به همراه داشتن میوه ها و سبزی هایی مانند هویج، گوجه فرنگی، خیار، کاهو درطول مسافرت به تامین آب، املاح و ویتامین های مورد احتیاج بدن یاری می نماید. قبل از سفر، در خانه این موادغذایی را خوب بشویید و در ظرف های مناسب در بسته با خودتان ببرید.

در عین حال بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بچه ها علاقه زیادی به خوردن کالباس و سوسیس دارند و به این دلیل، خانواده ها در طول سفر برای اینکه هم غذای مورد علاقه بچه ها را فراهم نموده باشند و هم وقت زیادی صرف تهیه غذا ننمایند، کالباس و گوجه فرنگی و خیار شور را به عنوان غذای بین راه انتخاب می نمایند. در حالی که باید بدانیم که احتمال فسادپذیری کالباس زیاد است و بنابر این برای سفر اصولا توصیه نمی گردد.

منبع: فرادید

به "در سفر چه غذا هایی بخوریم تا مسموم نشویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در سفر چه غذا هایی بخوریم تا مسموم نشویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید