تجهیز پایگاه های امداد و نجات جاده ای هلال احمر کشور به تجهیزات تخصصی
به گزارش گفتگوی افروز، تهران (پانا) - رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت در سه ماهه نخست امسال خرید تجهیزات تخصصی انجام می گردد و در پایگاه های امداد و نجات جاده ای کشور توزیع خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، مهدی ولی پور شامگاه سه شنبه در حاشیه بازدید از پایگاه های امداد و نجات جاده ای استان زنجان گفت: طرح ملی امداد و نجات نوروز 1401 از 25 اسفند سال گذشته در یکهزار و 400 پایگاه ثابت، پست موقت و سیار امداد و نجات جاده ای و مراکز عملیاتی سراسر کشور شروع شده و آماده ارائه خدمات در حوادث و سوانح احتمالی به هموطنان هستیم.
وی گفت: با استفاده از ظرفیت 20 هزار نیرو که از این تعداد حدود 13 هزار نفر امدادگر و نجاتگر آموزش دیده و هفت هزار نفر نیز نیروی آماده مجرب، بکارگیری سه هزار دستگاه خودرو و 19 فروند بالگرد امدادی در طول اجرای طرح ملی امداد و نجات جمعیت هلال احمر در کنار هموطنان هستیم.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: از شروع طرح ملی امداد و نجات نوروزی تا به امروز 2 هزار و 51 عملیات امداد و نجات در سطح کشور صورت گرفته که یکهزار و 10 عملیات مربوط به حوادث و سوانح رانندگی و جاده ای بوده است.
ولی پور ادامه داد: 19 هزار و 700 نفر از هموطنان متاثر از حوادث مختلف از خدمات امدادی جمعیت هلال احمر بهره مند شده اند و بیش از 2 هزار و 800 نفررا اسکان اضطراری داده ایم.
وی با بیان اینکه برای پنج هزار نفر از هموطنان خدمات سرپایی امداد و نجات ارائه داده ایم، اعلام نمود: 961 نفر نیز به وسیله نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر جهت مداوا به مراکز درمانی منتقل شده اند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از انجام 200 عملیات نجات فنی و رهاسازی مصدومان از حوادث ترافیکی خبرداد و گفت: 253 نفر نیز در این عملیات ها نجات یافته و به وسیله تیم های عملیاتی هلال احمر به مراکز درمانی منتقل شده اند.
به گفته ولی پور، بیشترین عملیات ها در استان های خوزستان، مازندران و اصفهان صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه از 20 هزار امدادگر و نجاتگر فعال در جمعیت هلال احمر کشور حدود پنج هزار نفر خانم هستند، اضافه نمود: تیمی متشکل از این بانوان در طول اجرای طرح امداد و نجات نوروزی در مبادی ورودی استان ها مستقر شده اند و آماده ارائه خدمات در حوادث احتمالی هستند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به فعالیت پست های ایمنی و سلامت اشاره نمود و گفت: حدود 30 هزار نفر از اعضای جوانان هلال احمر در مبادی ورودی استان ها و شهرهای گردشگرپذیر با هدف کاهش آسیب های ناشی از حوادث، آموزش های همگانی و نصب هشدارها فعالیت دارند تا سفر خوب و ایمنی را برای هموطنان رقم بزنیم.
ولی پور گفت: حدود 10 سالی است که به علت محدودیت اعتبارات در حوزه ناوگان امدادی و تجهیزات تخصصی امداد و نجات آن طور که باید و شاید نتوانسته ایم در سطح کشور نوسازی و توسعه ناوگان را محقق کنیم.
وی ادامه داد: اما جمعیت هلال احمر با تمام توان در حوادث مختلف در سطح کشور برای هموطنان خدمات امدادی ارائه داده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: رئیس نو این نهاد در کوشش است تا در قالب برنامه کوتاه مدت در امسال و برنامه میان مدت پنج ساله بخش عمده ای از کمبودها را با تخصیص اعتبارات مورد احتیاج جبران کنیم.
ولی پور تاکید نمود: به همین دلیل امدادگرانی که در 570 پایگاه امداد و نجات کشور حضور دارند باید تجهیزات انفرادی در اختیار آن ها قرار بگیرد تا خدمات مورد احتیاج را به آسیب دیدگان ناشی از حوادث ارائه دهند.
وی از تهیه ناوگان امدادی در سالجاری خبرداد و اضافه نمود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این ناوگان در بازه های زمانی معین و با تخصیص اعتبارات پیش بینی شده به استان ها تحویل داده خواهد شد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: در سه ماهه نخست امسال خرید تجهیزات تخصصی انجام می گردد و به پایگاه های امداد و نجات جاده ای کشور توزیع خواهد شد. ولی پور ادامه داد: همه پایگاه های امداد و نجات جاده ای هلال احمر در سطح کشور قبل از خاتمه سالجاری تجهیز و تقویت خواهد شد.
وی افزود: پنج نقطه از استان زنجان که احتیاجمند راه اندازی پایگاه امداد و نجات جاده ای است آنالیز شد و تیم کارشناسی طی 2 هفته آینده به این استان اعزام و به محض دارا بودن شرایط اولیه، تاسیس این پایگاه ها در دستور سازمان قرار می گیرد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از دغدغه های جمعیت هلال احمر و برنامه های مهم و اولویت دار در سالجاری مساله رفاه امدادگران، نجاتگران و همکارانی است که در پایگاه های امداد و نجات جاده ای مشغول به ارائه خدمات هستند. ولی پور تاکید نمود: به همین دلیل برای افزایش هزینه های ایاب و ذهاب برنامه ریزی نموده ایم که تا خاتمه فروردین ماه امسال اعمال خواهد شد.
وی اعلام نمود: در مورد بکارگیری نیروهای امدادی به صورت ثابت در پایگاه های امداد و نجات جاده ای رایزنی هایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه انجام داده ایم که در سالجاری تعدادی از آن ها و امید داریم در سال های آینده نیز همه آن ها را در این پایگاه ها جذب کنیم.
منبع: خبرگزاری پانا