هتلداری در مشهد سودده نیست

به گزارش گفتگوی افروز، مدیرعامل جامعه هتلداران خراسان رضوی ضمن انتقاد از ساخت و ساز بی رویه واحدهای اقامتی در #مشهد خواهان، توقف صدور مجوز احداث واحدهای اقامتی به خصوص واحدهای دولتی در مشهد شد.

هتلداری در مشهد سودده نیست

مرجان شاه ولایتی در گفت و گو با ایسنا در مورد اشباع هتل سازی در مشهد اظهار کرد: با یک حساب سرانگشتی متوجه خواهیم شد تعداد واحدهای اقامتی مشهد در مقایسه با هر یک از استان های پر مسافر کشور به شکل معنادار و قابل توجهی بیشتر است. در واقع بیش از 50 درصد کل واحدهای اقامتی کشور در مشهد احداث شده است. سوال اینجاست که آیا بیش از 50 درصد کل مسافران ایران وارد مشهد می شوند؟

وی اضافه نمود: بنابراین تعادل عرضه و تقاضا سال هاست که در مشهد بر هم خورده است. همین موضوع باعث شده ورودی مسافر با تعداد واحدهای اقامتی نامتناسب باشد. این موضوع باعث ایجاد یک رقابت منفی میان واحدهای اقامتی در مشهد شده است. در واقع این واحدها نمی توانند واحد خود را به نرخی که باید به مسافر عرضه نمایند و مجبور به مقرون به صرفه فروشی می شوند.

مقرون به صرفه فروشی واحدهای اقامتی باعث افت کیفیت خدمات آن می گردد

مدیر عامل جامعه هتلداران خراسان رضوی ادامه داد: مقرون به صرفه فروشی باعث می گردد سطح کیفیت خدمات افت پیدا کند. موارد گفته شده عوارض و تبعات افزایش بی رویه واحدهای اقامتی در مشهد است. متاسفانه بخش زیادی از واحدهای اقامتی، دولتی است. زائرسراها، هتل های دولتی و هتل های مربوط به نهادهای مختلف و متفاوت با تعداد واحدهای اقامتی در مشهد متعدد است. هتل های چهار و پنج ستاره هر روز با 100 و 200 اتاق احداث می گردد و از قدیم هم بوده است. این ها همه تبدیل به مساله ای پیچیده شده و نمی توان برای آن کاری انجام داد.

شاه ولایتی در مورد فرایند صدور مجوز احداث واحدهای اقامتی در مشهد یادآور شد: صدور مجوز ساز و کاری معین دارد. بخشی از واحدهای اقامتی دولتی و زائرسراها بدون مجوز ساخته می گردد و چون این اتفاق در ساختار دولتی اتفاق افتاده، از سازمان میراث فرهنگی برای بهره برداری مجوزی دریافت نمی گردد. البته اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی نیز ساز و کارهای خاص خود را دارد.

نبود اجازه قانون گذار به سازمان میراث فرهنگی برای مقابله با صدور مجوزهای احداث واحدهای اقامتی

وی تاکید نمود: البته قانون گذار به سازمان میراث فرهنگی نیز اجازه نمی دهد با مجوزها مقابله کند. اگر کسی درخواست مجوز دهد و منعی از سوی ادارات میراث و محیط زیست نباشد، سازمان میراث فرهنگی مجبور است مجوز مربوطه را صادر کند. متاسفانه بخش زیادی از سرمایه گذاران دولتی پشت این قضیه قرار دارند.

مدیر عامل جامعه هتلداران خراسان رضوی اضافه نمود: در بعضی موارد نیز سرمایه گذار از شهرداری مجوز می گیرد، ساختمانی می سازد و سپس برای دریافت مجوز سراغ سازمان میراث فرهنگی می آید. زمانی که ساختمانی ساخته و سازه ای ایجاد شده، فایده ای ندارد. سرمایه صرف شده و مجموعه ایجاد شده است. متاسفانه بخش تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در این شهر دچار مشکل است.

ساخت واحد اقامتی در مشهد اشباع شده است

شاه ولایتی بیان نمود: معین نیست به چه علت سرمایه گذاری برای ساخت واحد اقامتی در این شهر ادامه دارد. این در صورتی است که بسیاری از شهرها هنوز احتیاج به ساخت واحد اقامتی دارند و سرمایه گذاری به صورت درست برای گردشگری در تمام استان ها انجام نمی گردد؛ در حالی که ظرفیت احداث واحدهای اقامتی در مشهد اشباع شده است.

وی گفت: رسانه ها باید سرمایه گذاری واحدهای اقامتی دولتی را از مدیران متولی این حوزه مطالبه نمایند که چرا هنوز در مشهد زائرسرا و هتل ساخته می گردد. بخشی از بودجه های دولتی که صرف ساخت مجموعه های اقامتی در مشهد می گردد، با منع های قانونی بهتر است صرف بودجه های رفاهی گردد و یا اینکه سرمایه گذاری در شهرهایی که از داشتن هتل و واحد اقامتی محروم هستند، انجام گردد؛ نه در شهری که مملو از هتل های چهار و پنج ستاره با ظرفیت های خالی است. در شهری که بیش از 10 هتل پنج ستاره وجود دارد، با هزینه های سرسام آور امروزی ساخت هتل پنج ستاره دیگری سودده نخواهد بود.

مدیر عامل جامعه هتلداران خراسان رضوی مطرح کرد: شهری که یک هتل پنج ستاره داشته باشد، هر قیمتی که خدمات بفرشد، مسافر مجبور است قبول کند اما در شهری که 10 هتل پنج ستاره دارد، هتل ها چاره ای ندارند جز اینکه با نرخ پایین و با ارائه خدمات با کیفیت بالا با یکدیگر رقابت داشته باشند تا مسافر جذب نمایند.

شاه ولایتی بیان نمود: در زمان های پیک و شلوغی نیز نباید به افزایش درصد اشغال واحدهای اقامتی توجه گردد. اگر نگاه کارشناسی به این موضوع گردد، مدت زمانی که درصد اشغال در هتل ها بالا می رود، محدود است. بعلاوه نرخی که هتل ها در مشهد با آن فعالیت می نمایند، نسبت به افزایش هزینه ها و میانه نرخ هتل ها در سراسر کشور پایین است. بعضی ها تصور می نمایند هتل ها نیز پابه پای افزایش سایر هزینه ها نرخ خود را افزایش داده اند؛ در حالی که به هیچ وجه اینگونه نبوده است.

وی ضمن بیان مطالبه خود از دولت توضیح داد: از علی اصغر مونسان، وزیر سابق میراث فرهنگی، طی مکاتباتی درخواست نموده بودیم که مجوزها در خراسان رضوی در حوزه واحدهای اقامتی متوقف گردد اما در پاسخ با جمله به علت محدودیت های قانونی نمی توانیم مقابل مجوز واحدهای اقامتی را بگیریم رو به رو شدیم.

شاه ولایتی ادامه داد: در حال حاضر افزایش سطح آگاهی سرمایه گذاران موج ساخت واحدهای اقامتی در مشهد را با کندی رو به رو نموده اما هنوز هم واحدهای اقامتی دولتی ساخت و سازهای خود را انجام می دهد. حداقل درخواست ما این است که دولتی ها به هیچ عنوان نباید واحد اقامتی جدیدی بسازند و واحدهای اقامتی قدیمی خود را هم مطابق قانون به بخش خصوصی واگذار نمایند.

منبع: دنیای سفر

به "هتلداری در مشهد سودده نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هتلداری در مشهد سودده نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید