پیش بینی شدت عفونت کرونا با نشانگر های زیستی

به گزارش گفتگوی افروز، دانشمندان دانشگاه کلرادو در مطالعات اخیر خود دریافتند نشانگر های زیستی ممکن است به پیش بینی شدت کرونا در مبتلایان یاری کند.

پیش بینی شدت عفونت کرونا با نشانگر های زیستی

به گزارش گروه اجتماعی گفتگوی افروز، به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو به همراه همکارانشان در بیمارستان دانشگاه UCHealth کلرادو، نشانگر های ژنتیکی خاصی را کشف نموده اند که نه تنها نشان می دهد چه کسی به کووید-19 آلوده شده است، بلکه بینش هایی را در خصوص شدت بیماری ارائه می نماید.

دکتر کاتلین بارنز، استاد دانشگاه کلرادو، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: من فکر می کنم این مطالعه یک اثبات مفهومی فوق العاده در حوزه آزمایش کووید-19 است که می تواند برای سایر بیماری ها نیز اعمال گردد. این یک حرکت رو به جلو در دنیای پزشکی دقیق است.

این مطالعه که در مجله Communications Medicine منتشر شد، نشان می دهد سیگنال های خاصی از فرآیندی به نام متیلاسیون DNA بین افراد آلوده و غیر آلوده به سارس-کوو-2 فرق دارد؛ و می توانند شدت بیماری را حتی در مراحل اولیه نشان دهند.

متیلاسیون DNA که در نحوه عملکرد سلول ها حیاتی است، یک ابزار سیگنال دهی اپی ژنتیکی است که سلول ها از آن برای خاموش کردن ژن ها استفاده می نمایند. هر گونه اشتباه در این فرآیند می تواند باعث ایجاد انواع بیماری گردد.

بارنز معتقد است توجه به این سیگنال ها می تواند به پر کردن شکاف مورد احتیاج در دنیای فعلی آزمایش کووید یاری کند. بیشتر آنتی ژن های کووید-19 یا آزمایش های سریع وابسته به سویه های ویروسی هستند و می توانند مقدار منفی کاذب بالایی داشته باشند. آن ها پیش بینی نمی نمایند که آیا ویروس زنده است و تکثیر می گردد یا خیر و بعلاوه نتایج بالینی را پیش بینی نمی نمایند.

آزمایش یک بیمار پیش علامت ممکن است برای ویروس سارس-کوو-2 منفی باشد، در حالی که بیماران بهبود یافته ممکن است علیرغم اینکه دیگر عفونی نیستند، همچنان مثبت باشند.

این مطالعه می گوید: تشخیص های دقیق برای کنترل ادامه انتشار عمومی، درک بهتر پاسخ میزبان و توسعه واکسن ها و ضدویروس ها لازم است. شناسایی اینکه کدام بیماران آلوده به سارس-کوو-2 بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید هستند، پزشکان را قادر می سازد تا بیماران را به وسیله پشتیبانی تصمیم گیری بالینی تقویت شده تریاژ نمایند.

اما نویسندگان گفتند که هیچ آزمایشی را نمی شناسند که بتواند سیر بالینی کووید-19 را پیش بینی کند.

با در نظر گرفتن این موضوع، آن ها اپی ژنوم را در نمونه های خون افراد مبتلا به کووید-19 و بدون آن مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن ها ابزاری از Illumina به نام آرایه Infinium Methylation EPIC سفارشی کردند تا تشخیص پاسخ ایمنی را افزایش دهند؛ سپس محققان نمونه خون محیطی 164 بیمار کووید-19 و 296 بیمار کنترل را آنالیز کردند.

نمونه های DNA خون محیطی از بیمارانی که در UCHealth مشاهده شده بودند جمع آوری شد و از 1 مارس 2020 برای امضای اپی ژنتیک سارس-کوو-2 مورد آزمایش نهاده شد. بیشتر نمونه های خون در بانک نمونه های پزشکی اورژانس دانشگاه کلرادو تحت راهنمایی همکار نویسنده مطالعه جمع آوری شده و به سازمان ژنتیک تحقیقات کلرادو Anschutz (CARGO) منتقل شد.

محققان نشانگر های ژنتیکی خاصی از عفونت سارس-کوو-2 را به همراه نشانه هایی از شدت بیماری کشف کردند.

این مطالعه می گوید: این سیگنال های پیشرفت بیماری از خون گیری اولیه هنگام ورود به بیمارستان وجود داشت. این رویکرد ها با هم پتانسیل مقدار گیری اپی ژنوم را برای پایش شرایط و شدت سارس-کوو-2 نشان می دهند.

به گفته بارنز، این یافته ها در نهایت می تواند به یک روش تازه و دقیق تر برای آزمایش کووید-19 منجر گردد.

او گفت: ما در حال آنالیز این هستیم که چگونه این پلتفرم می تواند به دنیای تشخیص کووید ارزش افزوده داشته باشد. ما فکر می کنیم که به ارزش دانستن اینکه چه بیمارانی به بیماری های جدی تری مبتلا می شوند، می افزاید، این می تواند به شما بگوید که آیا می توانید عفونت را از بین ببرید یا احتمال بدتر شدن آن وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "پیش بینی شدت عفونت کرونا با نشانگر های زیستی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش بینی شدت عفونت کرونا با نشانگر های زیستی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید