کشور هایی که به دلایل جالبی نام خود را تغییر دادند

به گزارش گفتگوی افروز، تابناک: در گزارش زیر درباره کشور هایی صحبت خواهیم کرد که نام خود را تغییر داده اند و به ماجرایی که در پشت این تصمیم وجود داشته خواهیم پرداخت.

کشور هایی که به دلایل جالبی نام خود را تغییر دادند

نامگذاری کشور ها با عوامل زیادی در ارتباط است و هرچند نام برخی از آن ها باستانی است، مثلاً کشور مصر و برخی دیگر که برای درک آن نیازی به فکر کردن ندارد مانند ایالات متحده، اما نام شماری از کشور ها داستان ها و ایدئولوژی های دیگری دارد، بنابراین آن ها اغلب نام هایی هستند که در معرض تغییرند و این همان چیزی است که امروز در گزارش خود در خصوص آن صحبت خواهیم کرد.

عوامل دیگری که ممکن است منجر به تغییر نام گردد عوامل سیاسی هستند. این کشور ها ممکن است تحت استعمار بوده باشند و بعد از انتها استعمار برای تسلی زخم اشغالگران، نام خود را تغییر دهند. علت سیاسی ممکن است داخلی باشد تا حوادث ناخوشایند تاریخ خود را پاک کند. امروز چند کشور را که قبلاً پیروز شده اند نام خود را تغییر دهند و دلایل آن ها را آنالیز خواهیم کرد.

1. کامبوچای سابق - در حال حاضر کامبوج

نام این کشور از 1953 تا 1995، پنج بار تغییر یافت و این تغییرات به توضیح زیر بود: اولین تغییرات در سال 1953 تا 1970 صورت گرفت، و پادشاهی کامبوج نامیده شد، سپس نام در 1970 نام آن تغییر یافت و سال 1975 به جمهوری خمر تبدیل شد، متعاقباً تحت حکومت کمونیستی نهاده شد و نام آن به کامپوچای دموکراتیک تغییر پیدا کرد.

بعدا این کشور تحت نظارت سازمان ملل وارد مرحله انتقالی شد و بین سال های 1989 و 1993 دولت کامبوج خوانده شد و در سال 1993 به سلطنت و نام قدیمی خود، پادشاهی کامبوج برگشت؛ اما خمر ها - پیروان حزب کمونیست - خود را کامپوچئی ها می نامند که به معنای فرزندان شاهزاده (کامپو) است. شایان ذکر است که کلمه کامبوج در اصطلاح غلط فرانسوی کلمه کامپوچا است.

2. برمه سابق - اکنون میانمار

این کشور با هر دو نام شناخته می گردد، اما امروز به طور رسمی به آن جمهوری اتحادیه میانمار گفته می گردد. نام رسمی به انگلیسی به وسیله دولت این کشور تغییر یافت، و از اتحادیه برمه به اتحادیه میانمار در سال 1989 تبدیل شد و این تغییر در نتیجه یک واقعه غم انگیز در سال 1988 رخ داد، هنگامی که ارتش به طرز وحشیانه ای یک شورش هوادار دموکراسی را سرکوب کرد و یک سال بعد برمه به یک کشور منزوی در سطح بین المللی تبدیل شد به طوریکه نام آن سرکوب را به فکر مردم جهان متبادر میکرد، بنابراین برمه به راه حلی برای بهبود چهره خود نیاز داشت.

به امید دستیابی به مشروعیت بین المللی مقامات برمه ادعا کردند که نام موروثی برمه به گذشته استعماری این کشور اشاره دارد و بسیاری از اقلیت های قومی این کشور را شامل نمیگردد، بنابراین آن ها تصمیم گرفتند نام کشور خود را به میانمار تغییر دهند.

3. کرانه شرقی سابق - اردن کنونی

انگلیس ها در جنگ جهانی اول منطقه را تصرف کردند و تصمیم گرفتند آن را به سه قسمت عجلون، بالقا و کراک تقسیم نمایند. پس از مدتی، پادشاه هاشمی، عبدالله اول بر همه منطقه ها حکومت نمادین پیدا کرد. در سال 1922، این منطقه به اسم امارت ترنس جردن شناخته شد؛ بنابراین نام آن تغییر یافت. آخرین بار در سال 1952 به پادشاهی هاشمی اردن تغییر نام یافت. از اردن به اسم پادشاهی هاشمی یاد می گردد از آنجا که به وسیله خانواده هاشمی اداره می شد، و به اختصار به آن اردن می گویند.

4. حبشه سابق - اکنون اتیوپی

امپراتوری اتیوپی، بعلاوه به حبشه معروف است در سراسر منطقه جغرافیایی ایالات فعلی اتیوپی و اریتره توسعه یافته است. در سال 1270 به وسیله حبشی های سلسله سلیمان تاسیس شد که منجر به نامگذاری کل کشور به حبشه شد. حبشی ها تا قرن بیستم بدون وقفه بر این قلمرو حکومت می کردند.

در طی جنگ جهانی دوم به وسیله هایل سلاسی، دهمین پادشاه اتیوپی نام این کشور از حبشه به اتیوپی تغییر یافت. برخی از محققان استدلال می نمایند که اتیوپی از قرن چهارم به همین نام خوانده می گردد، نام حبشه در میان اعراب رایج بوده و اتیوپی از نظر جغرافیایی بزرگتر از حبشه است.

5. قبلا بچوانا - امروزه بوتسوانا

این کشور در جنوب صحرای آفریقا در جنوب آفریقا واقع شده است، و قبلا بخشی از انگلیس بود و در آن موقع به اسم سرزمین بچوانا Bechuana شناخته می شد. بوتسوانا نام تازه خود را پس از استقلال در 30 سپتامبر 1966 به تصویب رساند، نام تازه آن از بزرگترین گروه قومی این کشور، تسوانا گرفته شده است.

6. سیلان سابق، اکنون سریلانکا

از سال 1815 تا سال 1948، این کشور تحت استعمار انگلیس نهاده شد، که آن را سیلان نامید و این نام تلفظ انگلیسی سیلاو است، نامی که در طول استعمار پرتغال به این کشور داده بود. نام سریلانکا برای اولین بار در جنبشی که خواهان آزادی کشور در اوایل قرن بیستم و از بین بردن آخرین آثار استعمار انگلیس در این کشور بود، پدیدار شد.

7. زائیر سابق، اکنون جمهوری دموکراتیک کنگو

جمهوری دموکراتیک کنگو رسماً با چندین نام شناخته شده است: مانند استان آزاد کنگو، بلژیک کنگو و لئوپولدویل. اما این کشور استقلال خود را در سال 1960 به دست آورد و پس از آن، رسما به جمهوری کنگو (برگرفته از رود کنگو) روی آن گذاشته شد.. از سال 1965 تا 1971، نام این کشور به جمهوری دموکراتیک کنگو تغییر یافت و در سال 1971، رئیس جمهور موبوتو سسه سه کو آن را جمهوری زائیر نامید. اگرچه کنگره ملی مستقل در سال 1992 به تغییر نام این کشور به جمهوری دموکراتیک کنگو رأی داد، اما این تغییر تا 1977 پس از سقوط موبوتو رخ نداد.

8. ولتای علیا (قبل) - بورکینافاسو (امروزی)

بورکینافاسو که به طور رسمی به اسم ولتای علیا شناخته می شد، در غرب آفریقا واقع شده است. رئیس جمهور توماس سانکارا نام آن را در آگوست سال 1984 تغییر داد و از دو کلمه: بورکینا و فاسو، که از دو زبان اصلی کشور گرفته شده است، نام ترکیبی برای آن انتخاب کرد.

استعمارگران فرانسوی نام آن را ولتای علیا برگرفته از نام رودخانه ولتا که از داخل کشور می گذرد، گذاشته بودند. اما کلمه بورکینا در زبان مردم موری به معنای مردم شریف است، در حالی که فاسو در زبان قوم دیولا به معنی خانه پدر است و هنگامی که این دو کلمه با هم جمع می شوند، معنی نام این کشور خانه پدری مردمان شریف می گردد.

9. داهومی سابق، بنین امروزی

داهومی قبل از استعمار، پادشاهی قدرتمندی بود که در غرب آفریقا در جمهوری بنین کنونی تاسیس شد. این پادشاهی بعلاوه شامل منطقه توگو امروزی و برخی از منطقه ها جنوب غربی نیجریه بود.

پادشاهی داهومی به خاطر مبارزان زن ماهری که به اسم محافظان پادشاه خدمت می کردند، مشهور بود. نام این کشور تا پانزده سال پس از استقلال تغییر نکرد، بنابراین نام آن در سال 1975 با رهبری متیو کرکو از داهومی به جمهوری بنین تغییر یافت.

منبع: برترین ها

به "کشور هایی که به دلایل جالبی نام خود را تغییر دادند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشور هایی که به دلایل جالبی نام خود را تغییر دادند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید