کیک زبرا (کیک دو رنگ)؛طرز تهیه مرحله به مرحله
به گزارش گفتگوی افروز، یکی از کیک های خانگی پر هوادار کیک زبرا است. راه راه های شکلاتی آن باعث متفاوت شدن آن با سایر کیک های خانگی می گردد. اگر می خواهید طرح کلی کیک تمیز در بیاید، باید این کار با دقت و حوصله بالا انجام دهید. ما نیز نکاتی را که برای خوشمزه تر و زیباتر شدن شکل نهایی این کیک ضروری است بدانید، به شما می گوییم. این کیک با طرز تهیه ای که در دسته آشپزی از خبرنگاران بلاگ آمده است به راحتی و با مواد لازم کم، درست خواهد شد. اگر کلیه نکات را رعایت کنید کیک شما راه راه و به شکل دلخواه در خواهد آمد. چی بهتر از یک کیک راه راه! با ما همراه شوید.
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد | 2.5 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
شیر یا آب | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 ق غ |
وانیل | 1 ق چ |
پودر کاکائو | 2 ق غذاخوری |
طرز تهیه کیک زبرا:
اجازه می دهیم تخم مرغ ها به دمای محیط برسند. آن ها را در ظرف می شکنیم و شکر و وانیل را به آن ها اضافه می کنیم سپس با دور تند همزن به مدت هشت دقیقه، هم میزنیم تا کاملا رنگ مواد روشن گردد. اگر از بوی تخم مرغ خوشتان نمی آید، میتوانید در این مرحله اسانس دلخواهتان را نیز به کیک اضافه کنید. برترین اسانس ها پرتقالی و نارگیلی هستند. البته این موضوع کاملا سلیقه ای است و می توانید از هر اسانس دیگری نیز بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک یخچالی(کیک سرد)؛ بدون احتیاج به فر
در مرحله بعدی یک پیمانه روغن به همراه یک پیمانه آب یا شیر (یا نصف پیمانه ماست شیرین) را اضافه می کنیم. استفاده از آب باعث می گردد کیک سبک تر و لطیف تر گردد. هنگام اضافه کردن روغن بهتر است روغن را به آرامی و از کنار ظرف در آن بریزید.
سپس با دور کند در حد چند ثانیه مواد را به هم می زنیم تا مخلوط شوند. بیشتر از چند ثانیه هم زدن را ادامه ندهید چون ممکن است مواد بیش از حد رقیق شوند. سپس دو و نیم پیمانه از آرد را با بیکینگ پودر مخلوط می کنیم و سه بار الک می کنیم. هدف این است که کیک بیشتر پف کند و بافت آن نرم تر گردد.
نصف آرد را کم کم به مخلوط اضافه می کنیم و با همان دور کند در حد مخلوط شدن به هم میزنیم. بعد از اضافه کردن آرد، هم زدن را زیاد ادامه ندهید چون ممکن است خمیر سفت گردد. دقت کنید که حتما دو قاشق از آرد رو نگه دارید. دلیل نگهداری مقدار کمی آرد این است که وقتی به نصف مواد شکلات اضافه می کنیم، آرد کنار گذاشته شده را به بقیه مواد اضافه کنیم تا مواد هم وزن بشوند و در هنگام ریختن آن ها در ظرف به دلیل سنگینی پایین نفرایند.
تا این مرحله همه مواد را باهم ترکیب نموده ایم ولی ضروری است بعد از مخلوط کردن آن ها با همزن، با لیسک هم چند مرتبه به صورت دورانی مواد را هم بزنیم. هم زدن با لیسک را فقط در جهت عقربه ساعت انجام دهید. اگر جهت دست خود را عوض کنید باعث می گردد پف کیک از بین برود.
هر نوع قالبی را که برای کیک آماده نموده اید، با کاغذ روغنی بپوشانید و روی سطح کاغذ روغنی یک تا دو قاشق آرد سفید الک کنید تا بعد از پختن کیک بتوانید به راحتی آن را قالب خارج کنید. حالا باید مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. اگر از 2 ظرف یکسان بهره ببرید راحت تر است.
پس از نصف کردن مواد و ریختن آن ها در دو ظرف جداگانه، به یکی از ظرف ها دو قاشق پودر کاکائو الک شده اضافه می کنیم و با لیسک به صورت دورانی به هم می زنیم و به ظرف دوم نیز، دو قاشق آردی رو که کنار گذاشته بودیم اضافه می کنیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک چای؛ کیک آسان و خوشمزه با نکات کلیدی
مهم ترین قسمت پختن کیک زبرا:
این مرحله را حتما با دقت و حوصله انجام دهید تا راه راه های کیک شما منظم و زیبا از آب در بیایند. برای این کار بهتر است از دو تا ملاقه هم مقدار بهره ببرید. روی کاغذ روغنی که در قالب قرار دادید با یکی از ملاقه ها کمی از مواد ساده را بریزید و اجازه دهید به صورت دایره ای وارد قالب شوند.
سپس با ملاقه دیگر به همان مقدار از مواد شکلاتی را روی مواد ساده بریزید و اجازه دهید همان فرم دایره ای را بگیرد. از مرکز دایره آغاز به ریختن کنید تا کارتان آسان تر گردد. این کار را تا آخرین قطره مواد ساده و شکلاتی ادامه دهید. سپس با خلال دندان ابتدا از طرف مرکز آن را به چهار قسمت تقسیم کنید و همین فرایند را ادامه دهید تا به شکلی مانند شکل زیر برسید.
در نهایت کیک را حدود 30 دقیقه و با دمای 180درجه در فر قرار دهید و با خلال دندان پخته شدن آن را چک کنید. یکی از مجذوب کننده ترین قسمت های این کیک بافت نرم و اسفنجی آن است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک ژاپنی
منبع: اُکالا