آشنایی با خواص قهوه برای سلامتی؛ بهشتی یا جهنمی؟

به گزارش گفتگوی افروز، اگر جزو آن دسته از آدم هایی هستید که زندگی شان بعد از قهوه آغاز می گردد، حتما به خواص قهوه و مضرات آن هم فکر نموده اید. قهوه برای قرن ها مورد ستایش و نکوهش افراد قرار گرفته است. شایعات زیادی در خصوص قهوه وجود دارد. عده ای می گویند مصرف قهوه باعث ناتوانی و جنون می گردد و عده ای دیگر از خواص قهوه به درمان تنبلی اشاره می نمایند.

آشنایی با خواص قهوه برای سلامتی؛ بهشتی یا جهنمی؟

چه قهوه هدیه ای از بهشت باشد و چه میوه جهنمی، میلیون ها نفر روزانه یک فنجان از این دانه های قهوه ای را می نوشند. آشنایی با خواص قهوه و مقدار مجاز مصرف آن در طول روز به شما یاری می نماید که با آگاهی بیشتری در خصوص مصرف قهوه تصمیم بگیرید؛ پس با ما همراه باشید.

خواص قهوه چیست؟

کافئین، پرمصرف ترین ماده روان گردان در دنیا، شناخته شده ترین عنصر قهوه است. اثرات مفید آن بر بدن انسان به خوبی آنالیز شده است. بعضی از مطالعات استدلال می نمایند که قهوه کافئین دار و قهوه بدون کافئین ممکن است اثرات مشابهی برای سلامتی داشته باشند و نشان می دهد که این کافئین نیست که مسئول بیشتر خواص قهوه است.

ابتدا دست به کار شوید و یک فنجان قهوه برای خودتان درست کنید و در حالی که از طعم بکر این دانه های قهوه ای لذت می برید، این مقاله را بخوانید تا بدانید خواص قهوه چیست؟

1. سطح انرژی را افزایش می دهد

یکی از خواص قهوه، بالابردن انرژی بدن است. قهوه حاوی کافئین است؛ این ماده به عنوان محرک سیستم عصبی مرکزی شناخته و باعث افزایش سطح انرژی بدن می گردد. کافئین موجود در قهوه، گیرنده های یک انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین را مسدود می نماید. این امر باعث افزایش سطح سایر انتقال دهنده های عصبی در مغز شما می گردد که سطح انرژی شما را تنظیم می نمایند.

یک مطالعه کوچک نشان می دهد که مصرف کافئین، زمان خستگی را در طول یک ورزش دوچرخه سواری تا 12 درصد به تاخیر می اندازد و به طور قابل توجهی سطوح خستگی ذهنی را در شرکت نمایندگان کاهش می دهد.

2. خطر دیابت را کاهش می دهد

بعضی تحقیقات نشان می دهد که یکی از خواص قهوه در درازمدت می تواند کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 باشد. هر فنجان قهوه ای که مردم در روز مصرف می نمایند با 6 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

تصور می گردد که این امر به علت توانایی قهوه در حفظ عملکرد سلول های بتا در لوزالمعده است؛ این سلول ها مسئول فراوری انسولین برای تنظیم سطح قند خون هستند. علاوه بر این، قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است و ممکن است بر حساسیت به انسولین، التهاب و متابولیسم تاثیر بگذارد که همگی این موارد در ایجاد دیابت نوع 2 نقش دارند.

3. مصرف قهوه باعث سلامت مغز می گردد

بعضی تحقیقات نشان می دهد که قهوه ممکن است به محافظت در برابر بعضی اختلالات عصبی از جمله بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون یاری کند. بر اساس یک آنالیز، افرادی که به طور منظم کافئین مصرف می کردند، به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون بوده اند.

علاوه بر این، یکی از خواص قهوه به علت داشتن کافئین، کندکردن پیشرفت بیماری پارکینسون در طول زمان است. مصرف میانه قهوه می تواند با کاهش خطر زوال عقل و زوال شناختی مرتبط باشد.

4. قهوه باعث کاهش وزن می گردد

بر اساس بعضی تحقیقات، یکی از خواص قهوه می تواند تغییر ذخیره چربی و یاری به سلامت روده باشد. یک آنالیز نشان می دهد که مصرف بیشتر قهوه می تواند با کاهش چربی بدن، به خصوص در مردان مرتبط باشد.

علاوه بر این، یک مطالعه نشان می دهد، افرادی که یک تا دو فنجان قهوه در روز می نوشند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان در روز می نوشند 17 درصد بیشتر محتمل است که سوخت وساز بیشتری داشته باشند. سوخت وساز بالاتر این جمله را تایید می نماید که مصرف قهوه باعث کاهش وزن می گردد.

5. قهوه باعث کاهش افسردگی می گردد

بر اساس تحقیقات صورت گرفته یکی از خواص قهوه می تواند پایین آوردن ریسک افسردگی باشد. کافئین موجود در قهوه ماده ای ست که به این کار یاری می نماید. بر اساس یک آنالیز از هفت مطالعه، هر فنجان قهوه ای که مردم در روز مصرف می نمایند با 8 درصد کاهش خطر افسردگی مرتبط است.

6. تاثیر قهوه بر کبد چرب را جدی بگیرید

نوشیدن 1 تا 3 فنجان قهوه در روز می تواند در جلوگیری از مسائل کبدی موثر باشد. قهوه علاوه بر کافئین، بیش از 1000 ماده شیمیایی دارد. پزشکان هنوز در کوشش اند تا بفهمند این مواد چگونه خواص قهوه را به بدن می رسانند.

هنگامی که بدن شما کافئین را هضم می نماید، ماده ای به نام پاراکسانتین فراوری می نماید که باعث کندشدن رشد بافت اسکار درگیر در فیبروز می گردد. این ماده علاوه بر بالابردن تاثیر قهوه بر کبد چرب و جلوگیری از آن، به مبارزه با سرطان کبد، سیروز کبدی و هپاتیت C یاری می نماید. تحقیقات دیگر نشان می دهد که هر چه مردم بیشتر قهوه بنوشند، خطر مرگ ناشی از بیماری مزمن کبدی کمتر می گردد.

7. از سلامت قلب حمایت می نماید

بعضی تحقیقات نشان می دهد که یکی از خواص قهوه می تواند تاثیر آن بر سلامت قلب باشد. نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در هفته می تواند با کاهش 15 درصدی خطر بیماری قلبی مرتبط باشد. علاوه بر این، افزایش مصرف قهوه باعث کاهش قابل توجه خطر نارسایی قلبی می گردد.

با این حال، به خاطر داشته باشید که کافئین می تواند بر سطح فشار خون تاثیر بگذارد؛ بنابراین افراد مبتلا به فشار خون کنترل نشده ممکن است احتیاج به محدودکردن یا تعدیل مصرف کافئین داشته باشند.

8. می تواند طول عمر را افزایش دهد

یکی از خواص قهوه می تواند یاری به افزایش طول عمر باشد. نوشیدن دو تا چهار فنجان قهوه در روز بدون درنظرگرفتن عواملی مانند سن، شرایط وزن و مصرف الکل، با کاهش خطر مرگ مرتبط است.

9. عملکرد ورزشی را افزایش می دهد

قهوه اغلب به عنوان یک مکمل انرژی زا به وسیله ورزشکارانی که در پی بهبود عملکرد و افزایش سطح انرژی هستند استفاده می گردد. یکی از خواص قهوه می تواند بهبود عملکرد فیزیکی و سرعت راه رفتن سریع تر باشد. یک آنالیز از 9 مطالعه نشان می دهد که نوشیدن قهوه قبل از ورزش، استقامت افراد را بهبود می بخشد.

مقدار مصرف قهوه در روز

قهوه حاوی صدها ترکیب زیست فعال است. در واقع، این تنها بزرگ ترین منبع آنتی اکسیدان برای بسیاری از افراد است. مطالعات بعلاوه نشان می دهد که خواص قهوه، همراه است با ابتلای کمتر به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، اختلالات عصبی و بیماری های کبدی . با این حال ممکن است این سوال برایتان به وجود بیاید که مقدار مصرف قهوه در روز چه قدر باشد؟ خواص قهوه با نوشیدن چند فنجان اثرگذار است و آیا مصرف بیش از حد آن خطری دارد یا خیر؟

محتوای کافئین قهوه بسیار متغیر و از 50 تا بیش از 400 میلی گرم در هر فنجان است. چندین منبع پیشنهاد می نمایند که 400 میلی گرم کافئین در روز، معادل 4 فنجان (945 میلی لیتر) قهوه برای بیشتر بزرگسالان سالم بی خطر است و باعث بهره مندی بدن از خواص قهوه می گردد.

عوارض مصرف زیاد قهوه

اگر مصرف بیش از حد قهوه بر خواص قهوه غالب گردد، نتیجه ای عکس خواهد داد. عوارض مصرف زیاد قهوه می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بی قراری
  • اضطراب
  • سرگیجه
  • ناراحتی معده
  • تحریک پذیری
  • بی خوابی
  • ضربان قلب سریع
  • لرزش

اگر پس از نوشیدن قهوه، چنین علائمی را تجربه کردید، ممکن است به کافئین حساس باشید. در این صورت باید مصرف خود را کاهش دهید یا به طور کامل از مصرف کافئین خودداری کنید.

خواص مثبت و منفی قهوه

نوشیدن قهوه مانند راه رفتن روی لبه شمشیر است. شمشیری که یک طرف آن خواص قهوه و طرف دیگر عوارض نوشیدن بیش از حد آن قرار گرفته است. قهوه یک نوشیدنی محبوب است که محققان به علت فواید سلامتی فراوان آن از جمله توانایی آن در افزایش سطح انرژی، کاهش چربی، افزایش عملکرد ورزشی و محافظت در برابر بیماری های مزمن، به طور گسترده آن را مطالعه نموده اند.

به خاطر داشته باشید که بعضی از افراد ممکن است احتیاج به محدودکردن مصرف قهوه داشته باشند؛ از جمله زنان باردار یا شیرده، بچه ها، نوجوانان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند. با این حال، خواص قهوه با نوشیدن آن در حد اعتدال یعنی حدود سه تا چهار فنجان در روز به خوبی تاثیرش را بر بدن شما می گذارد و احتیاج شما به نوشیدن قهوه را رفع می نماید.

منبع: اسنپ مارکت

به "آشنایی با خواص قهوه برای سلامتی؛ بهشتی یا جهنمی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص قهوه برای سلامتی؛ بهشتی یا جهنمی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید