طرز تهیه کمپوت انار خوشمزه و لذیذ به 2 روش آسان خانگی
به گزارش گفتگوی افروز، کمپوت انار یکی از خانگی و جزو دسرهای ساده و خوشمزه پاییزی است که می توانید آن را با مواد ساده و در زمان کوتاهی و کمتر از 30 دقیقه تهیه کنید و از در آن بهره ببرید. کمپوت انار را هم می توانید به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو کنید یا از آن برای روی انواع دسرهای شب یلدا یا و چیزکیک بهره ببرید. در این مقاله از در طرز تهیه کمپوت انار را به 2 روش به شما آموزش خواهیم داد و فوت و فن های تهیه کمپوت انار را خواهیم گفت.
طرز تهیه کمپوت انار
مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت: 10 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کمپوت انار
دانه های انار: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
آبمیوه دلخواه: 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه کمپوت انار
به جای خرید کمپوت انار می توانید به سادگی خودتان در خانه آن را تهیه کنید. برای درست کردن کمپوت انار به روش ساده خانگی، ابتدا باید انار را دانه کنید. سپس شربت کمپوت را آماده نموده و دانه های انار را در آن بجوشانید. این کمپوت تنها به 10 تا نهایت 15 دقیقه زمان برای پخت و آماده شدن احتیاج دارد. برای مشاهده ادامه مراحل طرز تهیه کمپوت انار، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: انار را دانه کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت انار، باید انار را دانه کنید. برای این کار، کلاهک انار را با چاقو برش دهید و جدا کنید. سپس روی پوست انار که زیر آنها قسمت های سفید واقع شده است، برش های کمی عمیق بزنید. انار را به 5 تا 6 قسمت برش بزنید و قاچ های آن را جدا کنید. برای این که پوست انار نرم گردد و دانه ها راحت تر جدا شوند، آنها را به مدت 1 تا 2 دقیقه در آب ولرم بگذارید تا پوست انار نرم گردد، سپس انار را دانه کنید.
مرحله دوم: شربت کمپوت انار را درست کنید
در این مرحله، در یک قابلمه یا ظرف مناسب مقداری آب را همراه با شکر بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید دانه های شکر حل شوند و بعد آبمیوه دلخواهتان را اضافه کنید. می توانید از آب انار، آب پرتقال، آب سیب و … در طرز تهیه کمپوت انار برای طعم دهی بیشتر بهره ببرید.
مرحله سوم: انار را اضافه کنید
بعد از اینکه شربت انار آغاز به جوشیدن کرد، دانه های انار را به شربت بیفزایید. صبر کنید تا شربت آغاز به قل زدن کند، سپس حرارت را پایین بیاورید. درب ظرف را باز بگذارید و حدود 10 دقیقه کمپوت را بجوشانید تا شکر به خورد دانه های انار برود.
مرحله چهارم: کمپوت انار را سرو کنید
وقتی انارها کمی نرم شدند و شربت کمپوت کمی غلیظ شد، حرارت را قطع کنید. اگر شربت کمپوت زیادی رقیق است، برای غلظت بیشتر می توانید نصف قاشق چای خوری آرد ذرت را در کمی آب ولرم حل نموده و به کمپوت اضافه کنید. در صورت دلخواه در دقایق پایانی پخت، از هل یا گلاب هم می توانید بهره ببرید. بعد از آماده شدن کمپوت، حرارت را قطع کنید. کمپوت انار را هم به صورت گرم و هم به صورت سرد می توانید سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انار بدون شکرک و کپک
طرز تهیه کمپوت انار (روش دوم)
مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت: 10 تا 15 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کمپوت انار
انار تازه: 5 عدد میانه
آب انار شیرین: 1 لیتر
شکر: 500 گرم
میخک: 4 عدد
مراحل طرز تهیه کمپوت انار برای دسر
در این روش از طرز تهیه کمپوت انار، از یا حل شده در آب جوشیده و سرد شده، به عنوان شربت کمپوت استفاده می گردد. بنابراین دستتان باز است تا مقدار شکر را به دلخواهتان کم یا زیاد کنید. بعد از درست کردن شربت، دانه های انار را به شربت اضافه کنید و 10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا کمپوتتان آماده گردد. برای آموزش جزییات بیشتر، مراحل طرز تهیه کمپوت انار را دنبال کنید.
مرحله اول: انارها را دانه کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت انار با آب انار، انارها بشویید و آنها را دانه کنید. سپس در یک قابلمه آب انار را با شکر بریزید و روی حرارت قرار دهید. اگر آب انار در دسترس نداشتید، می توانید مقداری رب انار را در آب جوشیده بریزید و به هم بزنید تا کاملا حل شوند و از آن به عنوان شربت کمپوت انار بهره ببرید.
مرحله دوم: شربت انار را درست کنید
در این مرحله، آب انار یا رب انار حل شده در آب را روی حرارت بالا قرار دهید تا شکر آغاز به حل شدن کند. میخک ها را هم به شربت اضافه کنید تا عطرشان خارج گردد. می توانید به جای خود میخک، از عرق آن یا از گلاب یا هل هم بهره ببرید. اجازه دهید شربت آغاز به جوشیدن و قل خوردن کند.
مرحله سوم: دانه های انار را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کمپوت انار خانگی با آب انار، اجازه دهید، شربت به مدت 5 دقیقه روی حرارت میانه بجوشد و کمی غلیظ گردد. سپس دانه های انار تازه را به شربت اضافه کنید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه با شربت بپزند و نرم شوند. کمپوت انار را بچشید و در صورت احتیاج، کمی شکر یا شیرین کننده های دیگر به آن اضافه کنید. وقتی کمپوت به طعم و غلظت دلخواه و مناسب رسید، حرارت را قطع نموده و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت آناناس به روش بازاری
فوت و فن های طرز تهیه کمپوت انار
*برای تهیه کمپوت انار بهتر است از دانه های انار شیرین بهره ببرید. اگر انارتان ترش است، مقدار شکر را بیشتر در نظر بگیرید.
*کمپوت انار را می توانید با دانه های انار تازه یا فریز شده درست کنید.
*مقدار شکری که استفاده می کنید بسته به شیرین یا ترش بودن انار فرق دارد و بنا به ذائقه و طبع خود می توانید آن را کمتر با بیشتر بهره ببرید.
*کمپوت انار را می توانید به عنوان یک تنها یا به عنوان با کره میل کنید.
*یکی دیگر از کاربردهای کمپوت انار، استفاده از آن به عنوان لایه رویی انواع تارت، ، چیزکیک و انواع کیک است.
*کمپوت انار را می توانید به عنوان دیپ گرم و در کنار دیگر تنقلات و فینگرفودها یا خوراکی های مهمانی سرو کنید.
*برای طعم بهتر کمپوت انار مقداری شربت افرا یا گلاب را به مواد کمپوت بیفزایید.
*در صورتی که می خواهید کمپوت انار را برای مدت طولانی تر و به صورت سرد سرو کنید، آن را در بطری های شیشه ای استریل و دربسته بریزید و در یخچال نگه دارید.
*زمان ماندگاری کمپوت انار در یخچال 5 روز و در فریزر 2 ماه است.
*کمپوت انار بعد از سرد شدن، کمی غلیظ تر می گردد، بنابراین از جوشاندن بیش از حد کمپوت خودداری کنید تا بعد از پخت زیادی غلیظ نگردد.
*اگر کمپوت انار زیادی رقیق بود، می توانید به مقدار نصف قاشق چای خوری آرد ذرت را به شربت کمپوت اضافه کنید و دوباره کمی آن را بجوشانید.
*به جای شکر در طرز تهیه کمپوت انار می توانید از شیرین کننده های دیگر مثل ، شیره خرما، یا بهره ببرید.
*افزودن کمی زعفران دم نموده یا هل می تواند، هم رنگ و هم طعم و عطر کمپوت انار را بهتر و خاص تر کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت پرتقال به 2 روش
سوالات متداول
مدت زمان ماندگاری کمپوت انار چقدر است؟
کمپوت انار را می توانید در یخچال به مدت 5 روز و در فریزر، به مدت 2 ماه نگهداری کنید.
برای غلیظ شدن شربت کمپوت انار چه کار کنیم؟
اگر کمپوت زیادی رقیق بود، می توانید به مقدار نصف قاشق چای خوری آرد ذرت را به شربت کمپوت اضافه کنید و دوباره کمی آن را بجوشانید.
منبع: افق کوروش